guvenlik-sistemleri-nelerdir-2
  • Zayıf Akım Sistemleri

Zayıf akım sistemleri, yapılar içerisinde hemen hemen tüm data ve kontrol düzenini sağlarlar. İnternet ağları, wifi, ses iletişimi, bina kontrol, otomasyon sistemleri, güvenlik ve video takip sisteminin çalışması zayıf akım sistemleri ile yapılır.

Zayıf akım sistemleri uygulama alanları

  1. Telefon kabloları ve fiber optik ağlar
  2. Telefon istasyonları, VOIP terminalleri
  3. Genel adres sistemleri
  4. Yangın alarm sistemleri
  5. Güvenlik ve alarm sistemleri
  6. Video gözetim ve video kayıt sistemleri
  7. Erişim kontrol sistemleri
  8. Acil anons, sevk sistemleri
  9. IT ağlarının kurulumu
  10. Yapısal kablo ağları
  • Ip Hd Güvenlik Kamera Sistemleri

IP kamera lensten aldığı görüntüyü dijitale dönüştürerek işlemcisine ve oradan da işletim sistemi sayesinde uzak erişim noktalarına, internet protokolünü kullanarak MJPG veya MPEG4 formatında görüntü ve ses olarak anında transfer etmektedir.

Bu transferi sağlamanız içinse IP kameranızı sadece mevcut bir yerel network ağına bağlamanız yeterlidir.

IP protokol tabanları ile çalışan IP kamera, bağlı bulunduğu mekanın görüntüsünü eş zamanlı olarak mevcut yerel network veya internet ağınıza transfer ederek mevcut bulunduğunuz ortama çeşitli yöntemlerle görüntünüzü transfer edebilir.

IP kameralar, mini-kompakt bir yapıya sahip network görüntü iletişim kameralarıdır. Yerel network iletişim ağından ve mevcut bilgisayarlardan başka ekstra ekipman ihtiyaçlarına gerek duymadan çalışabilir.

IP kameranın içerisine işlemcisi ve işletim yazılımları bulunan micro sistem entegre edilmiştir. IP kamerada sesleri istenilen yerden duyabilmeyi sağlayan bir adet mikrofon standart olarak sunulmaktadır.

Ayrıca istediğimiz herhangi bir mikrofonu bağlyarak, kameraların uzaklığına bağlı kalmadan da istediğiniz noktadaki önemli ortamların seslerini daha net duyabilir, kayıt edebilirsiniz.

IP kamera kablolu networke CAT5-CAT6 kablo ve RJ45 kablo ucu ile, kablosuz networke ise mevcut wireless yapısı ile eşleştirilerek kolaylıkla şifre doğrulaması yaparak bağlanabilmektedir. Wireless özelliği olmayan IP kameralarda ise rahatlıkla bir router ile kablosuz yapıya geçirilebilir.

  • Yangın Algılama İhbar Sistemleri

Yangın alarm sistemleri sistemin beyni konumunda olan yangın algılama panelleri ve sahada yangın algılamayı sağlayan yangın dedektörlerinden oluşur.

İkisi birlikte entegre olarak çalışarak yangının algılanması görevini üstlenir. Gerçekte yangını algılayan sahada bulunan yangın dedektörleridir. Bu dedektörlerden gelen bilgiler yangın alarm sistemi paneli tarafından yorumlanarak yangının varlığı ya da yokluğu durumuna karar verilir.

Yangın alarm sistemi paneli, sistemin tamamamının beyni konumundadır. Ama sahadan (yangın dedektörlerinden) bilgi gelmez ise yangın alarm panelinin yapabileceği bir şey bulunmamaktadır.

Bundan başka yangın dedektörlerinde ikinci sırayı sabit sıcaklık dedektörleri veya sıcaklık artış dedektörleri almaktadır. Bu dedektörler tozlu ve dumanlı alanlarda duman dedektörleri kullanılamadığı için onların yerine kullanılan bir dedektör çeşididir.

Bunlardan sonra ise alevi algılayan alev dedektörleri, önemli alanların korunmasında kullanılan hava emişli duman dedektörleri, yüksek tavanlarda duman algılamak için kullanılan beem dedektörler gibi daha sayılabilecek birçok yangın dedektörü bulunmaktadır. Bütün bu dedektörlerin görevi yangın paneline yangının haberinin verilmesidir.

  • Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri

Seslendirme ve acil anons sistemleri, binalarda müzik yayını ve acil durumlarda insanların tahliyesi için kullanılırlar.

Müzik yayınında amaç insanların bulunduğu hacimlerde hoş bir ambians sağlamak iken, acil anonsta amaç insanların güvenli bir şekilde ortamdan tahliye edilmesini sağlamaktır.

Sistemlerin kurulacağı yerlerin büyüklüğü, zon sayısı, hacimlerin akustik yapısı ve istekler sistemin yapısını belirlemektedir. Tek zondan, yüzlerce zona, tek anons noktasından yüzlerce anons noktasına kadar farklı büyüklükte sistemlerin tesis edilmesi mümkündür.

Kurulan sistemler, yangın algılama ve alarm, havaalanlarında kullanılan uçuş bilgi sistemleri gibi sistemlerle entegre olarak çalışabilmekte, otomatik anonslar ve bilgilendirme mesajları önceden programlanarak sisteme verilebilmektedir.

Seslendirme sistemlerinde amaç sadece müzik yayını ve anons yapılabilmesini sağlamak değil, yayının anlaşılabilir, güvenli ve sürekli olmasını da sağlamaktır.

  • Turnike Sistemleri – Kartlı geçiş sistemleri

Personel takip sistemleri geniş uygulama alanına sahip sistemlerdir. Sistemin amacı personel performansının denetlenmesi, çalışanların takip edilebilmesidir. İşletme verimliliği sağlayabilme odaklı kullanılan bir sistemdir.

İşletmede çalışan personelin hangi saatler arasında ofise giriş-çıkış yaptığını; yapması gereken görevleri zamanında yapıp yapmadığını, bir görev üzerinde ne kadar oyalandığı gibi pek çok veriye ulaşmanızı sağlar. RFID teknolojisinde uzman olan firmamız; istendiğinde personelinizin bina içerisindeki konumu ve gün içerisinde yaptığı hareketleri takip etmenizde size yardımcı olur.

Neden Gereklidir?

İşletmelerde personel kontrolu ya güvenlik kontrolünde imza defteri uygulamaları ile yapılmakta ya da, bir güvene dayalı sistemle yürütülmektedir. Bu birçok işletmede daha sonra belirli bir sorun meydana getirmektedir.

Kişiler işe gelmeden taklit imza atılır veya geç gelseler bile geldikleri saatin dışında daha erken bir saati yazarak girişleri sağlanır.

Bu zamanla bütün personel üzerinde kötü bir izlenim bıraktırır. Haklılar bile haksız duruma geçer, bu nedenle işletmelerde personel kontrol sistemi olmazsa olmazların içerisinde yer almalıdır.

Sizde çok geç olmadan personel takip sistemlerimizi kullanarak haksız kazancın önüne geçin, yazılım ve donanım avantajlarımızdan yararlanın. Gerçek zamanlı PDKS kontrolünü sağlayın, hem zamandan tasarruf edin hem iş gücünüzden.

Personel Kontrol Sistemi torpil yapmaz, haksız kazanç vermez çalışanları ve sistemi kontrol edeni kontrol eder böylelikle işverenler daha fazla zaman ve verim kazanır.

  • YAPISAL KABLOLAMA

Kablosuz çözümlerin artan popülaritesine rağmen bilgisayar ağlarının çok büyük bir bölümü bağlantı için hala bükümlü çift bakır kablo çeşitleri kullanmaktadır.

Yapısal kablolama sistemi bir binanın tüm kontrol ve haberleşme sinyallerinin analog ve dijital olarak iletimi için yapılan tüm kablolama aktif ve pasif cihazlarından oluşur. Yapısal kablolama sistemi protokol bağımsız ve gelecekte oluşacak yeni standartlar için gerekli şartları sağlamalıdır.

Yapısal kablolamada kullanılacak ekipmanlar ve sisteminizin sertifikasyonu için, firmaların bu kategorilere ve tüm endüstri standartlarına uygun olması, bağımsız laboratuvarlardan sertifikalı çözümlerini kullanması ve yapısal kablolama işini yapacak firmanın TSE Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması gerekmektedir.

Yapısal kablolama ekipmanları üreten firmaların kendi kategorilerinde ve diğer tüm endüstri standartlarına uygun, bağımsız laboratuvarlardan sertifikalı, yaklaşık 4.000 çeşit ürün ile Shielded (Korumalı-FTP, SFTP), Unshielded (Korumasız-UTP) ve Fiber Optik çözümleri bulunmaktadır.

Bu ürünler; aktif (hub, star switches vs.), pasif (kablo, konnektör, priz, patch panel vs.), network ürünleri, raf ve kabinler, kablo taşıyıcıları ve rafları ile elektriksel koruma (UPS) içermektedir.

  • Fiber Optik Sonlandırma 

Fiberoptik ya da optik fiber, kendi boyunca içinden ışığın yönlendirebildiği plastik veya cam fiberlerden oluşmuş bir yapıya sahiptir.

Optik fiberler diğer iletişim malzemelerine oranla uzun mesafelerdeki veri iletişiminin daha hızlı ve yüksek değerlerde yapılabilmesine olanak verdikleri için fiberoptik haberleşme sistemlerinde çok sıklıkla kullanılmaktadırlar.

Metal kablolar yerine fiber kabloların kullanılmasının nedeni, daha az kayba neden olmaları ve elektromanyetik etkileşimden etkilenmemeleridir. Optik fiberler aynı zamanda birçok sensör (alıcı) ve benzeri uygulamaların yapımında oldukça sık olarak kullanılmaktadırlar.

Işık, iç yansımalar aracılığıyla optik fiberin merkezinde tutulmaktadır. Bu sayede fiber bir dalga kılavuzu gibi hareket etme özelliği gösterir.

Çoklu yayınma hatlarını ya da çapraz modları destekleyen fiberlere Multimode Fibers- MMF (çok modlu fiberler) denilir. Sadece tek bir modu destekleyenler ise Singlemode Fibers-SMF (tek modlu fiberler) denilmektedir.

Çok modlu fiberler genellikle geniş çaplı bir merkeze sahiptir ve daha çok gücün iletilmesinin gerekli olduğu kısa mesafeli iletişim hatlarında kullanılırlar. Tek modlu fiberler ise 200 metrenin üzerindeki iletişim hatlarında kullanılmaktadırlar.