mta-elektronik-teknolojileri-huseyin-tigtepe-roportaj-gorsel

Sadece Güvenlik Hizmeti Sağlamıyor, Aynı Zamanda Güven Veriyoruz..

Sektörüm Dergisi: Hüseyin bey, MTA Elektronik hangi sektörlere, hangi hizmetleri sunuyor, bize firmanızdan bahseder misiniz?

Hüseyin TIĞTEPE: MTA Elektronik Teknolojileri olarak, elektronik ve güvenlik sistemleri sektöründe uzman ve deneyimli kadromuzla, tüm zayıf akım alanlarında hizmet veriyoruz. Üstlendiğimiz projelerde bizim için asıl olan; hızlı ve çözüm odaklı mühendislik yaklaşımıyla müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaktır.

Bu projelerde, sürecin en başından en sonuna kadar her aşamasında bulunuyor, doğru ve hızlı proje desteğinden, uygun sistem ve komponentlerin seçimine, sistemlerin eksiksiz ve zamanında sağlanmasına ve devreye alınmasını takiben satış sonrası servis hizmetlerini de kapsayacak şekilde bir hizmetler bütünü sunuyoruz.

Bugüne kadar yalnızca yurtiçinde değil,  başta Gürcistan, Almanya, Hindistan olmak üzere yurtdışında da birçok prestijli projeyi başarıyla tamamladık.Hızla gelişen sektörümüzde, meslek ilkelerinden taviz vermeden profesyonel ve çözüm odaklı hizmet vermeyi ve marka imajımızı koruma yönündeki hedeflerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Bunu sağlamak adına; müşterilerimizin değişen ve gelişen gereksinimlerini karşılayabilecek çeşitlilikte ürün, teknik destek, satış sonrası diğer hizmetlerimizle memnuniyetlerini en üst düzeye çıkartabilmek için çalışıyoruz.

Hangi sektörlere yönelik çalışıyorsunuz? Ürün gamınızda neler var?

Güvenlik Sistemleri ve Bilişim sektörü  başlıca çalışma alanlarımız. Hizmet alanlarımız ise; CCTV, IP Network Kamera Sistemleri, Yangın Algılama Sistemleri, Geçiş Kontrol Sistemleri, Network Altyapı Hizmetleri, Fiber Optik Altyapı Hizmetleri, Otopark Kontrol Sistemleri, Yeni Nesil Yüz Tanıma Sistemi, Seslendirme ve Anons Sistemleri’nden oluşuyor.

MTA Elektronik Teknolojileri olarak hizmet alanlarımızda çok çeşitli resmi ve özel kurumlara, projelere hizmet verdik.

Aynı zamanda DAHUA Security proje partneri olmamız nedeniyle, güvenlik çözümlerinde, DAHUA markalı ürünlerin tercih edildiği projeler kısmında bulunan kamu ve özel sektör temsilcilerinin tüm uygulama ve mühendislik hizmetleri de üstleniyoruz.

Partnerliğini yapmış olduğumuz DAHUA Teknolojileri, sektörümüzde Ar-Ge çalışmalarına en büyük bütçeyi ayıran firmaların başında geliyor. Yakalanan bu kalite, bize bir güç, dolayısıyla sorumluluk da yüklüyor.

MTA olarak,  DAHUA ve markamızın başarısını sürdürebilmek için, sahada karşılaştığımız problemi de çok hızlı bir biçimde ileterek, Ar-Ge faaliyetlerine katkıda bulunuyoruz.

Sektörde yaşadığınız zorluklar ve bunlara yönelik çözüm önerilerinizi paylaşır mısınız?

Güvenlik sektörü yaşanan firma sirkülasyonu sebebiyle bir türlü taşların yerine oturmadığı zor bir sektördür. Bunun da başlıca sebebi döviz kurlarına entegre biçimde yürüyen bir sektör olmamızdır.

Kur dalgalanmaları uzun vadeli yatırımlar, pazarlama stratejileri belirleme noktasında karar alma süreçlerine olumsuz etki ediyor. Sürekli bir risk ile karşı karşıya olduğunuz bir sahada iş yapmaya çalışıyorsanız işiniz pek de kolay değil.

Sanırım bu noktanın çözümüne yönelik yapılması gereken şey, hizmet kalitesini arttırmak ve güvenlik ürünleri, firmalarına olan güveni tesis edebilmektir.

Şu an sektör olarak yaşadığımız en sancılı durum belli bir çizgiyi yakalamış firmaların henüz yeterince kökleşmemiş olmasın- dan kaynaklanıyor. Dengelenme için zamana, bu zamanı geçirirken de doğru adımlar atarak marka değerimizi arttıracak işler yapmaya ihtiyacımız var.

Hüseyin bey, bu güzel sohbet için teşekkür ediyor başarılarınızın sürmesini diliyoruz. Okurlarımıza yönelik eklemek istedikleriniz var mı?

Sektörüm Dergisi elektrik, aydınlatma ve güvenlik sistemleri sektörlerinde, yıllardır en kaliteli yayını, en tarafsız biçimde sunarak, sektörel tüm gelişmeleri yakından takip ettiğimiz bir mecra. Bu bağlamda takipçiniz olan tüm değerli okurlara selamlarımı iletiyorum.

Röportaj: Sektörüm Elektrik Aydınlatma Güvenlik Dergisi