mutlusan-flaret-halojen-free-kablo-kanali-2

Mutlusan Elektrik, kablo kanallarındaki üretim tecrübesini, 2012 yılında kendi Ar-Ge ekibiyle, halojen free kablo kanalı üretim çalışmalarını tamamlayarak üretime başladı.

NEDEN HALOJEN FREE KABLO KANALLARINA İHTİYAÇ VARDIR ?

Çünkü Mutlusan, diğer ürün guruplarında olduğu gibi canlı sağlığını önemsiyor.

Mutlusan Elektrik, yurtiçinde ilk ve tek olarak halojen free kablo kanallarını belgelendirerek üretebilmenin haklı gururunu yaşadı.

Global pazarda ise bu ürün grubunun önemli paydaşlarından oldu. Kablo kanallarındaki öncülüğünü ve yeniliklerini sürdürmede kararlılığını devam ettiriyor.

Halojen free (HF) halojenden arındırılmış tanımlaması ile son yıllarda çok karşılaşmaktayız.

NEDİR BU TANIMLAMA(Halojen-free)?

Halojen-free yani halojensiz; kelime anlamı olarak, herhangi bir plastik bileşen içeren malzemenin aleve maruz kaldığında, çıkardığı dumanda, halojen gazı içermeyen özelliğe sahip olmasıdır.

HALOJEN GAZLARI NELERDİR? NE GİBİ ZARARLARI VARDIR?

  • Halojenler periyodik tablonun 7A grubunda bulunan tepkimeye eğilimli ametallerdir. Doğada mineraller halinde bulunurlar.
  • Oda koşullarında flor ve klor gaz, brom sıvı, iyotsa katı haldedir. Zehirli ve tehlikeli elementler olarak bilinirler. Halojensiz malzeme bu ametalleri içermeyen malzemelerdir.
  • Halojen içeren bir malzeme yandığında ortaya çıkan gaz insan sağlığı için oldukça zararlıdır.
  • Bu nedenle halojensiz kablo kanalları yangına maruz kaldığında zehirli gaz oluşturmayacak ve insan sağlığını riske atmayacaktır.

Mutlusan insan sağlığını öne alan vizyonuyla üretim çalışmalarına devam edecek.