AG ve OG ürünlerde Türkiye’nin lider üreticilerinden Tamer Elektrik, Isı Büzüşmeli Ek Muflarda elektrik sektörünün ilk tercihi olmaya devam ediyor. AG ve OG ürünlerde dikkat çekici pazar payına sahip olan Tamer Elektrik, ısı büzüşmeli ek muf üretimindeki tek yerli sanayici olarak öne çıkıyor.
1975 yılından bu yana faaliyet gösteren Tamer Elektrik, 2008 yılında çalışmalarına başladığı Isı Büzüşmeli Ek Muf ürün grubunda pazar lideri konumunda bulunuyor.
Ankara merkezli faaliyet gösteren marka, Türkiye’nin her noktasında bugün, sanayi kuruluşları arasında üretim proseslerinin tamamını kendi bünyesinde gerçekleştirmeyi başaran tek marka konumunda bulunuyor.
Peki Nedir Isı Büzüşmeli Ek Muf?
Kablo ek mufları; iki ve daha çok iletkenli enerji kablolarının birbiri ile bağlantısının yapılarak, elektrik iletkenliğinin devamlılığının sağlayan ve kablo koruyucu görev yapan komponentlerdir. Elastik yapısı sayesinde kolayca montajlanabilen ek muflar, kabloyu sıkıca sararak; nem girişine, suya ve yabancı cisimlerin nüfuz etmesine karşı korur. Aynı zamanda elektrik izolasyonunu sağlarken, mekanik olarak da mukavemet özelliği sunuyor.
Tamer Elektrik’in ısıyla daralan ek muf teknolojisi, özel olarak formüle edilmiş polimer malzemelere dayanıyor. Bu da, Tamer Elektrik’in, aldığınız ürünü uygulamalarınıza uygun şekilde optimize etmenize her zaman yardımcı olabileceği anlamına geliyor.
Isı Büzüşmeli Ek Muflar Nerelerde Kullanılır?
Isı Büzüşmeli Ek Muflar; güç yalıtım bağlantılarında, yer altı/yer üstü telefon ve enerji kabloları bağlantısında, her türlü nemli ortamda, park-bahçe aydınlatmalarında ve su içerisinde (su havuzlarında) kullanıma uygundur. Yüksek yalıtkanlık özelliği ile topraklama sağlar. Barındırdığı reçine tabakası sayesinde; su, nem ve rutubetin kabloya geçerek kısa devre yapmasını engeller.
Isı Büzüşmeli Ek Muf Çeşitleri Nelerdir?
Tamer Elektrik’in ısıyla daralan ürünleri, 1 kV’dan 36kV’a kadar son derece güvenilir kablo aksesuarı ürünlerinin temel taşı konumunda. Kablo ek mufları içeriği; kablo iletken tipi, iletken sayısı, zırhlı veya normal enerji kablo türlerine göre değişiklik gösteriyor. Tek damardan çok damarlıya kadar ek seçenekleri bulunan ek muflar kit olarak kullanılıyor.
Bakır, Alüminyum ve Bimetal iletkenler için Isı Büzüşmeli Kablo Ek Mufları; Fermuarlı, Zırhlı ve Mekanik Isı Büzüşmeli Ek Muf gibi tek damarlı ya da çok damarlı kit şeklinde ek muf bulunuyor. Ürün yelpazesi oldukça geniş olan Tamer Elektrik üretim grubu özellikleri ise şöyle:
OG (Orta Gerilim) Isı Büzüşmeli Ek Muf Ürün Grubu
YXC7V-R, N2XSY, CU/XLPE/CWS/PVC, N2XSYRY, YAXC7V-R, NA2XSY, AL/XLPE/CWS/PVC, NA2XSYRY, PVC yalıtımlı ve maden, havaalanı ışıklandırma, demir yolu kabloları için uygundur.
AG (Alçak Gerilim) Isıyla Daralan Ek Muf Ürün Grubu
YVV-U,YVV-R, CU/PVC/PVC, NYY, N2XY, HEPR, PVC yalıtımlı, EPR ve XLPE kablolar ile birlikte çelik zırhlı kablolar, maden, gemi, havaalanı ışıklandırma, demir yolu, kontrol, telefon, su pompası, dalgıç pompa, veri ve fiber kablolar için uygundur.
Dünya markaları ile rahatlıkla yarışabilen yüksek kalite ürünleri ile elektrik sektörünün göz bebeği olan Tamer Elektrik Isı Büzüşmeli Ek Muflar denince akla ilk olarak; teknik insanların yakından bildiği; yüksek ürün kalitesi, güvenilirliği, kirliliğe ve kontaminasyon UV ışığına, tuz sisine ve diğer zorlu ortamlara dayanıklı üstün yapısı geliyor.
Isı Büzüşmeli Ek Muf Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ek mufların seçimi yapılırken kablo tipinin yanı sıra kullanım yeri ve gövde tipleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Isı büzüşmeli veya reçine bileşenli ek mufların hangisinin kullanılması gerektiği tespit edilmelidir. Tercih, kullanım alanına göre belirlenmelidir. Örneğin; kaygan zeminli, zemin üzerinde fiziki hareketin yüksek olduğu yada yüzeye yakın şekilde yapılan eklerde reçineli ek muf kullanılması daha doğrudur. Isı Büzüşmeli Ek gövdesi geniş uygulama aralığına sahiptir. Değişik kablo kesitlerinde ve değişik konnektörlerle kullanılabilmektedir.
Kablo ekleri yapımında, iletken bağlantılarında, ek yapılacak kablonun aynı iletkende olmasına, şayet farklı bir iletken kullanılıyorsa buna uygun şekilde bağlayıcı kullanılması gerekir.
Bakır kablodan alüminyum kabloya geçiş yapılacak eklerde, bimetal kablo bağlayıcısı kullanılması esastır. Aksi halde, Cu-Al birleşim noktasında yüksek oksitleme oluşacaktır.
Ayrıca ek yapım aşamasında, borular üzerine uygulanacak alev sabit olarak değil dairesel hareketler ile uygulanmalıdır. Stres kontrol borusu, çift cidarlı boru, yalıtım borusu, topraklama teli ve diğer önemli ek parçaları ile yüksek derecede güvenilirlik ve bağlantıda istikrarı sağlar.
Yanlış montaj veya işçilik hatasını, malzeme belli bir noktaya kadar tolare edecektir. Kablo eki yaparken doğru işçilik de çok önemlidir. Isı büzüşmeli ek veya reçineli eklerde titiz çalışma, akabinde sorunsuz bir bağlantının oluşmasını sağlayacaktır.
Kısaca ısı büzüşmeli ürün teknolojisi kaliteli ürün ve doğru işçilik ile hızlı devreye alma, yerden ve ağırlıktan tasarruf, montaj kolaylığı, kısa sürede daha fazla ek muf montajı gibi bir çok yönden fayda sağlayacaktır.