bemis-elektrik-sinasi-gunes-ile-soylesi-1

23 ülkeye ihracat yapıyoruz ve ürettiğimiz ürünlerin tasarımlarını, kalıp tasarımlarını, kalıp baskılarını, montajını, pazarlamasını biz yapıyoruz. Sadece vidasını dışarıdan alıyoruz. Entegre bir tesisimiz var.

Her şey kendi bünyemizde üretiliyor. ‘Yüzde yüz yerli’ sloganımızla üretimimizi sürdürüyoruz.” diyor.

Bemis Elektrik

Kalite Saygının İfadesidir

1500 çeşidin üzerinde endüstriyel elektrik ekipmanı üreten Bemis’in Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Güneş, “

Firmamız Bemis Elektrik’i 1994 yılında iki ortak olarak kurduk. Bemis isminin açılımı Bursa Elektrik Malzemeleri İmalat Sanayi. Endüstriyel elektrik ekipmanları üretmekteyiz. Bizim için kalite anlayışı sloganımızda gizli; ‘Kalite saygının ifadesidir’.

Bu doğrultuda hareket ediyoruz. Kalite sadece ürün kalitesi değil. Satış sonrası hizmet kalitesi çok daha önemli.

bemis-elektrik-sinasi-gunes-gorsel

Özellikle günümüz şartlarında müşteri memnuniyeti, ürünü istendiği zaman vermek ve sonrasındaki oluşabilecek şikayetlere anında cevap vermek çok önemli.

Biz de bu konularda iyi olduğumuzu düşünüyoruz. İnternet sitemizde ‘Müşterinin Sesi’ diye bir bölümümüz var. Oradan müşteri bize her türlü öneride, şikayette bulunabiliyor ve en geç beş gün içerisinde kendisine dönüş yapılıyor. Böyle bir sistemimiz var.

En çok satan ürünler hangileri? Fuarda Sergilediğiniz yeni ürünler neler?

1500 çeşit ürün üretiyoruz; plastik buatlar, buton kutuları, plastik panolar, makaralar, enerji tamburları gibi bir sürü ürün grubumuz var. Fakat biz Türkiye’nin fiş-prizcisiyiz, ilk işimiz fiş-priz.

Dolayısıyla en çok sattığımız ve en iddialı olduğumuz konu da fiş-priz. Sanayi tipi fiş-prizler üretiyoruz.

Bu fiş-prizlerde de 16 amperden 125 ampere kadar üretim yapıyoruz. Türkiye’de kullanılan trifaze modeller ve monofaze kauçuk fiş-prizler de adetsel olarak en çok sattığımız ürünler. Son yıllarda kombinasyon tip dağıtım panoları çok sayıda talep görüyor.

Fuarda da sergilemek üzere getirdiğimiz yeniliklerimiz yeni buton kutularımız, kaynak ark fiş-priz çeşitlerimiz ve makara ailesine katılan yeni 15 metrelik makaramız.

Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?

Biz endüstriyel ürünler ürettiğimiz için tüm Türkiye’deki sanayi sektörüne hitap ediyoruz. Tüm sektörlere ürün satıyoruz.

Bayilik sistemiyle satıyoruz. Bemis’in bir pazarlama şirketi var; Bempa Pazarlama. Pazarlama şirketimizin Türkiye’de 300 bayisi var.

Bu bayiler aracılığıyla Türkiye’nin her yerine malımız satılıyor. Sektörün durumu Türkiye’de kötü değil. Kendi alanımızla ilgili konuşacak olursak Çin tehdidi altında değiliz.

Çin ürünleri ülkemize girmiyor. Bunun başlıca sebebi bizim tüketicimizin bilinçli olması; kaliteyi tercih ediyor dolayısıyla Çin malının ülkemize girmesine engel oluyorlar. Türkiye’de kaliteli üretim yapan belli başlı 3-5 firmayız, yaptığımız üretimler de ihtiyacı karşılıyor.

WiN fuarı hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?

Bemis Elektrik: Keşke Anadolu yakasında olsa. Bize biraz uzak kalıyor. Ancak iyi organize edilen bir etkinlik. Ben WIN Fuarı’nı normal bir fuar olarak görmüyorum. İmajına katkı sağlamasına ihtiyaç duyan firmaların burada olması gerekiyor. Ürünlerimizi iletişim çağında tanıtmakta zorlanmıyoruz aslında ama firma imajını yükseltmek için bu tip fuarlara ihtiyaç duyuyoruz. Biz de WIN fuarının abonesiyiz. Her yıl buradayız ve burada olmaktan memnunuz.

Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Bemis Elektrik: Eksikliğini görmüş olduğum konu sektörümüzün bir adının olmaması. Örneğin bir inşaat sektörü dediğimizde ne olduğu belli. Tekstil sektörü, enerji sektörü, mobilya sektörü, deri sektörü. Hepsi aynı şekilde. Ama elektrik sektörü diye bir sektör yok.

Enerji sektörü var; enerji sektörünün elektrik malzemeleri üreticileri ve taahhütçüleri ile bir ilgisi yok.

Türkiye’de biz sektör olarak artık bir araya gelmeli ve sektör adını tanımlamalıyız. Elektrik sektörü mü yoksa elektrik malzemeleri üreticileri ve uygulayıcıları sektörü mü diyeceğiz bilmiyorum. Bu nedenle bunun adını koymak gerekli.

Sektör tanıtımlarında, sektörel yayınlarda ve devlet planlamalarında, başbakan ve bakanlarımızın yurt dışı gezilerinde ‘belirli sektörleri de çağırın, onlarla birlikte bu geziye gidelim’ dediğinde maalesef ki sektör tanımlamamız olmadığı için bizler bu gibi organizasyonlara çağırılmıyoruz. Bu yönde çalışmalar yaparak sektöre bir isim kazandırmak istiyoruz.