agid-fark-yaratan-belediyeler-2021

Agid Yetkilendirilmiş Kuruluşu 2020 Yılında ‘’Elektrikli Ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyelerini ‘’ Belirledi

Elektrikli ve Elektronik atıkların yönetiminde T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen AGİD, Türkiye genelinde ve yetkisi dahilindeki atık kategorileri kapsamında 2020 yılında iş birliği yaptığı 72 Belediyenin çalışmalarını, toplanan e-atık miktarlarını esas alarak değerlendirdi. Aydınlatma ekipmanları ve küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncak eğlence spor ekipmanları, izleme ve kontrol aletleri atık yönetimi kategorilerinde, ayrı ayrı yapılan değerlendirmede çalışmaları ile fark yaratan 6 Belediye belirlendi.

2020 yılında topladıkları e-atık miktarları ile eatık yönetim sistemine en yüksek katkıyı sağlayan ve ‘’Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeler ‘’ sırası ile Aydınlatma ekipmanları atık yönetiminde; İstanbul Fatih Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi Belediye Başkanlığı ve İstanbul Esenyurt Belediye Başkanlığı. Küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik eşya aletler atık yönetiminde ise yine sırası ile İstanbul Ataşehir Belediye Başkanlığı, Kocaeli İzmit Belediye Başkanlığı ve İstanbul Silivri Belediye Başkanlığı. 

AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir GÖK konu ile ilgili yaptığı açıklamada elektrikli ve elektronik atıkların oluştuğu yerde yani evlerimizde çöpten ayrı bir şekilde biriktirilerek, toplama sistemlerine verilmesinin önemine değinerek “Geri kazanımı mümkün olan evsel kaynaklı tüm atık türleri gibi e-atıklar için de sürdürülebilir atık toplama sistemlerinin ancak yerel yönetimlerin desteği ile mümkün olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede AGİD olarak her geçen gün iş birliği yaptığımız Belediye sayımızı arttırıyor, mevcut belediyelerimiz ile yürüttüğümüz iş birliklerimizi ise giderek güçlendiriyoruz. “ dedi.

“Elektrikli ve Elektronik Atık Yönetiminde Fark Yaratan Belediyeler” in değerli yöneticileri ile çevrimiçi platformlar üzerinden buluşmalar gerçekleştirileceğini de paylaşan AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Fahir GÖK, bu buluşmalarda elektrikli ve elektronik atıkların kaynağında ayrı toplanması çalışmaları ile öne çıkan ve kararlılıkla çalışan tüm belediyelere teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.