
İnsanlar birey olarak bir organizasyonun paha biçilmez değerleridir. Bir kurumun başarılı olması için her kurum, insan kaynakları stratejilerini en son trendlerle uyumlu hale getirerek işgücünü gün ün koşullarına uyumlu hale getirmek zorundadır.
Teknolojideki ilerlemeyle birlikte şirketlerin insan kaynakları birimleri yıllar içinde kademeli olarak dönüşmenin bir parçası haline gelmiştir.
COVID 19 salgınının küresel oluşu, İK profesyonellerini kritik iş önceliklerine hızlı bir şekilde yanıt vermeye, iş gücündeki dalgalanmaları ele almaya ve en son teknolojileri kullanmaya zorladı. En basitinden şirketteki çalışanların COVID geçmişini takip etmek için bilgi sahibi olmak isteyecek ve bunun kayıtlarını tutmak isteyeceklerdir.
Çalışan en son ne zaman COVID geçirdi, şu anki durumu nedir bilgisi ile kurum içindeki diğer çalışanlara karşı tedbirler alacaktır.
Y Kuşağı ve Z Kuşağı çalışanlarını yönetmek, işe almak ve işe almak için teknoloji destekli yöntemlere ihtiyaç duyuyor.
Yapay zeka, çeşitlilik, iş ekonomisi, bulut tabanlı İK teknolojisi ve üretkenlik becerilerinin eğilimleri, 2021’de İK yönetimini bir işletmeyi güçlendirmek için kurumsal stratejileri formüle etmeye, uygulamaya ve çalışan katılımını iyileştirmeye yönlendirecektir.
İşte 2021 yılında İK profesyonellerinin aşina olması gereken İnsan Kaynakları Yönetimi’nin en önemli eğilimleri;
Evden Çalışma Eğilimi
Korona virüs salgını, dünya çapında iş alanlarının paradigmalarını değiştirdi. Uzaktan çalışmaya yönelik bu küresel gece vardiyası, esnek çalışma düzenlemelerine yüksek bir değer katmaktadır.
Çeşitliliği Ve Kapsayıcılığı Teşvik Edin
Şirket kültürü, çalışanlarına olumlu bir deneyim sağlamak için çok önemli bir rol oynar. Çeşitli yaşlara, cinsiyetlere, cinsel yönelimlere ve kültürlere ait çalışanlar bir topluluğa ait olduklarını hissettirmelidir.
Eğitim İçin İşe Alım Ve Öğrenim Yönetim Sisteminde (Lms) Yaratıcılık
Eğitim ve atölyeleri kolaylaştırmak için uzaktan öğrenme yönetim sistemi (LMS) veya araçlarını özümseyin. Kişilerin oryantasyonlarında ve becerilerini geliştirmelerinde eğitimin önemini uzaktan eğitim vererek yerine getiren kurumlar haline getirin.Ayrıca, çalışanların elde tutma oranlarını artırmak için mentorluk programları dahil edin.
Eleştirel Düşünme, Yumuşak Beceriler, Dijital Beceriler
Çalışanların işe alınmasında eğitim ve iş becerilerinin tek kriter olduğu günler geride kaldı. 21. yüzyıl, İK personelini işgücünde güç becerilerinin bir kombinasyonunu aramaya çağırıyor. Veri analizi ve dijital okuryazarlık gibi dijital becerilere sahip adayları arayın.
Çalışan Sağlık Programları
Hızlı tempolu çalışma kültürü ve rekabetçi yarış ile çalışanların stres seviyeleri yükseliyor. İK profesyonelleri, kişilerin zihinsel sağlıklarını sağlam tutmak için, çalışanın refahını iş-yaşam dengesine sahip olacak şekilde güçlendirmek için işyeri sağlık programlarını geliştirmelidir. İlgilenilen ve beslenen motive, bağlı ve sadık çalışanlar oluşturun.
Yapay Zeka (Aı) Ve Makine Öğrenimi
Bulut bilişimdeki artışla birlikte şirketlere başvuru yapan kişileri izleme yazılımı gibi yapay zeka tabanlı algoritmalar, adayların işe alınmasında İK uzmanlarına yardımcı olabilir ve iş akışını kolaylaştırabilir.
Yapay zekâ araçları, bilinçli veya bilinçsiz önyargıyı ortadan kaldıran liyakate dayalı seçimi teşvik eder. Görüşmek dileğiyle…